Стан питної та морської води в Одесі: що виявили фахівці

В Одесі продовжує діяти заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжих біоресурсів

Після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.       

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.       

За результатами аналізу води, проби були відібрані на санітарно-мікробіологічні показники та проби на санітарно-хімічні показники. Усі ці проби виявились відповідними стандартам і не мали жодних відхилень. Це означає, що питна вода відповідає необхідним гігієнічним вимогам.

Також, згідно з результатами лабораторного контролю “Інфоксводоканал”, питна вода відповідає встановленим гігієнічним вимогам згідно з ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.    

Періодичне поліпшення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками має короткостроковий характер та не свідчить про те, що морська вода придатна для купання. Результати змінюються в залежності від погодних умов (температура, напрямок вітру), завдяки яким з морського дна може підійматись осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси зі сторони гирла річки Дніпро. На теперішній час на території міста Одеси діє заборона на купання в морі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої підривом та руйнуванням дамби Каховської гідроелектростанції в Херсонській області, жахлива подія сталася на пляжі "Золотий берег". Тут було виявлено труп самця крапчатого оленя, який потрапив на морське узбережжя.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися