Зеленський відреагував на нічну атаку Одеси: що наказав Президент

По Одесі було випущено ракети Х-22, Х-59, “Калібри”, “Онікси” та “Шахеди”

Сьогодні вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на обстріл Одещини.

На ранковій селекторній нараді заслухав інформацію про нічні російські удари по Одещині, Житомирщині, іншим нашим регіонам. Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя, — зазначив Президент.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко проінформували Президента про наслідки обстрілів. Також, були заслухані доповіді Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Повітряних Сил Миколи Олещука. 

Військовим дав доручення посилити захист людей і портової інфраструктури, а МЗС – активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна, — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у ніч з 18 на 19 липня Одещина зазнала обстрілу ворожих дронів та ракет, які завдали значних руйнувань. Щонайменше 10 людей, включаючи 9-річного хлопчика, зазнали поранень і потребували медичної допомоги.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися