В Одесі планують перейменувати понад 40 вулиць: яких саме

В місті можуть з’явитися назви вулиць на честь одеситів, які віддали свої життя під час війни

В Одесі 20 липня 2023 року відбулося засідання міської Історико-топонімічної комісії. На ньому якому було розглянуто 63 питання щодо перейменування вулиць та вшанування видатних особистостей міста.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради

В Одесі триває формування тематичних мікрорайонів, які збагатять мапу міста іменами видатних українських вчених, художників, поетів та театральних діячів, чия діяльність тісно пов'язана з історією та розвитком міста. 

Повний перелік вулиць які можуть змінити назву

Також, члени міської Історико-топонімічної комісії одноголосно підтримали ідею присвоєння назв на честь одеситів, які віддали життя під час російсько-української війни, серед них — Герої України та кавалери ордену “За мужність”. Зараз розпочався збір інформації та визначення потенційних вулиць для перейменування.

Засідання комісії підтримало ідею встановлення пам'ятної дошки на Приморському бульварі в шанування Хаджибея. На дошці буде зазначено, що в XV-XVIII століттях на цій території розташовувалася фортеця та місто Кочубіїв-Хаджибей, як місце бойової слави українських козаків, а в 1795 році отримало назву Одеса.

Нагадаємо, що в Одесі завершилося електронне опитування щодо перейменування 21 об'єкта топоніміки міста. Опитування проводилося на вебпорталі Одеської міської ради під назвою “Соціально активний громадянин”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися