ДБР затримало колишнього одеського військкома Євгена Борисова

Колишній воєнком намагався сховатися від правосуддя

Працівники ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Декілька днів тому йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. У відомстві наголосили, що колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо. Два дні тривали активні пошуки й, з рештою, в результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його затримали у Києві.

Враховуючи намагання колишнього воєнкома сховатися від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що Борисова підозрюють:

- у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

- у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

- в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Раніше “Коментарі” писали, у ДБР підкреслюють, що, за матеріалами журналістського розслідування, мати Борисова придбала розкішний будинок в Іспанії за понад 4 мільйони гривень. Крім того, вона також стала власницею елітного автомобіля, вартістю понад 3 мільйони гривень. Не залишилася без нерухомості також і дружина військкома. За даними слідства, загалом родина Борисова під час воєнного стану витратила 151 мільйон гривень на будинки та машини. Крім того, у грудні минулого року Борисов понад два тижні не з’являвся на службі після лікування в шпиталі, а потім наприкінці грудня незаконно виїхав на місяць за кордон. За цей час він відвідав Молдову, Туреччину, Сейшельські острови та Іспанію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Andriy

24 липня 2023, 14:20

Та ти що. А попередня перевірка не виявила ЖОДНИХ порушень під час перебування за кордоном. То може ще тих перевіряльників і речників, що це озвучили на всю країну, перевірити на вчинення ними адміністративних правопорушень? Головне в цій історії - дочекатись фіналу, а там видно буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися