На трасі Одеса-Рені побудуть багаторівневий пішохідний перехід: як він виглядатиме

Очікувана вартість закупівлі - 51 мільйон 18,9 тисячі гривень

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила тендеру для обрання підрядника, який будуватиме пішохідний перехід в різних рівнях на автомобільній дорозі М-15 Одеса-Рені. Про це стало відомо, коли відповідну інформацію оприлюднили в системі електронних закупівель Prozorro. За планом аукціон має пройти 27 липня. Очікувана вартість усіх робіт 51 мільйон 18,9 тисячі гривень. Даний дорожній об’єкт побудують в селі Маяки Одеського району.

Головна мета проєкту зробити безпечнішими життя місцевих мешканців, адже через збільшення вантажних перевезень в сторону портів, значно ускладнив життя жителів сіл, розташованих обабіч неї. Загроза під час переходу дороги тут була завжди, але зараз вона збільшилась у десятки разів.

Згідно тендерної документації, підрядник повинен буде розібрати старі дорожні споруди, влаштувати дорожній одяг, фундаменти, плити та стіни. Також переможець тендеру зобов’язаний зайнятися облаштуванням шва бетонування (в зоні об’єднання лівої та правої частин переходу відносно осі дороги), що передбачає встановлення конструкції навісу, огорожі, оздоблення підземного переходу. Тут мають вимостити тротуари, нанести дорожню розмітку та відповідні знаки, озеленити навколишню територію та встановити зовнішнє освітлення.

Як повідомив нам голова Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев, також підземні пішохідні переходи мають намір побудувати в селі Кирнички Суворовської громади та селі Орлівка Ренійської ТГ. Але наразі на ці об’єкти ще не розроблена проєктно-кошторисна документація.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі планують побудувати сучасний бюветний комплекс. Знаходитися він буде в Пересипському районі міста в парку Ентузіастів. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися