Окупанти заперечують свою причетність до руйнування Спасо-Преображенського собору в Одесі

У Кремля є своя версія подій 23 липня в Одесі

Як не дивно, в Росії повністю заперечують факт майже прямого попадання Спасо-Преображенський собор, що знаходиться в центрі Одеси. Про це повідомив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Подібні заяви ми не приймаємо, це абсолютно неправда. Ми однократно заявили й можемо це повторити: наші збройні сили ніколи не завдають ударів по об'єктах соціальної інфраструктури й тим більше по храмах, церквам і іншим подібним об'єктам",  - сказав на брифінгу прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков

У Росії вважають, що причиною руйнувань в Одесі є неефективність української ППО, які і пошкодили найбільших храм міста. Крім того, російські медіа пишуть, що "українські ракети самі попадали на землю одразу після запуску".

Нагадаємо, що пряме влучання російської ракети прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Втім, на щастя, рятувальники з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси. В ПЦУ відреагували на знищення Росією Спасо-Преображенського собору в Одесі. Секретар Одеської єпархії ПЦУ отець Теодор Оробця заявив, що відтепер для всіх священників УПЦ МП є вагома причина розірвати єднання з московською церквою.

“Коментарі” також повідомляли, що наразі експерти фіксують, що одна зі стін сбору має нестабільне положення і може відбутися раптове некероване обвалення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися