На Одещині 30 суден зупинилися біля порту Ізмаїла після обстрілу РФ

Причина зупинки - невідома

30 суден зупинилися біля Ізмаїльського порту після того, як Росія обстріляла сусідній порт Рені. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. У виданні зазначили, що достовірна причина зупинки суден - незрозуміла. 

За іінформацією Reuters, на основі даних стеження за судами аналітичної компанії MarineTraffic, біля Ізмаїла кинули якір навіть танкери-хімовози. Крім того, ще три судна також зупинилися уздовж водного шляху, що веде до терміналу Рені-Одеса. Поки що  коментарів від української влади немає.

Джерела в страховій галузі повідомили, що покриття військових ризиків для портів України, яке було частиною попередньої зернової угоди, призупинено. Ба більше, деякі постачальники також розглядають питання того,, чи варто продовжувати надавати покриття для портів на Дунаї.

“Премії для тих, хто все ще котирує, зростут”", — повідомило одне джерело, пише Reuters

Після краху угоди щодо зернового коридору та посилення націлювання на порти та інфраструктуру з боку Росії страхувальники військових ризиків “формували власні незалежні погляди та вирішували, що вони готові гарантувати”, — сказав Reuters Девід Сміт, керівник відділу каско та морських зобов’язань страхового брокера McGill.

“Складність тут полягає в тому, що на відміну від товару, який підлягає оцінці, витрати на страхування для України зараз не піддаються моделюванню”, - зазначив Сміт

Нагадаємо, що 24 липня російські авіаудари поранили семеро людей і вразили інфраструктуру вздовж Дунаю, який є життєво важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після припинення минулого тижня річної угоди, яка дозволяє безпечний експорт через Чорне море. Київ заявив, що атака була розширенням повітряної кампанії, яку Росія розпочала минулого тижня після виходу з угоди щодо зерна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


неідіот

25 липня 2023, 11:48

т.т. ППО ЮГ на чолі з Братчуком не гарантує захист півдня (тільки піздуца гоняти Братчук - завзятий). Може НАТА зголоситься захистити сухопутний коридор і дунайські порти щоб світ не помер з голоду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися