“Чумак” розглядає декілька міст Одещини для будівництва нового заводу: хто лідирує

Найголовніший критерій - це налагодження вирощування, як мінімум 1200 га томатів

Завод з виробництва томатних соусів та соків ПрАТ “Чумак” планує релокувати свої потужності на Одещину. Втім, аби підприємство запрацювало знадобиться як мінімум 1200 га томатів у радіусі 100 км від майбутнього заводу. За розміщення виробництва на своїй території наразі змагаються кілька міст Одеського регіону. Про це повідомляє “Бессарабія Інформ”.

“Поряд зі ще декількома конкурентами керівництво ПрАТ серйозно розглядає місто Кілію, куди 20 липня, одразу після наради в Ізмаїлі, навідалися представники, аби переглянути земельні ділянки та ознайомитися з умовами”, – зазначає видання.

Найголовніший критерій для вибору місця будівництва - це  налагодження вирощування в радіусі 100 кілометрів мінімум 1200 га томатів. Це зацікавило фермерів Кілійської територіальної громади. Втім, які виявилось, у Кілії є недолік - відсутність централізованого газопостачання, яке потрібно для роботи частини обладнання. Проте припускають, що допустима можливість заміни виду палива на інший у разі, якщо по всім іншим параметрам Кілія все ж переважатиме.

“Разом з Кілією “Чумак” розглядає ще кілька населених пунктів в Одеській області – конкуренція дуже серйозна, і кожне з міст “топить” саме за себе", – описує видання.

Нагадаємо, що підприємство змушене було переїхати з Херсонщини через повномасштабне вторгнення російських окупантів. Спочатку, через окупацію Каховки найбільший в країні виробник томатної пасти був вимушений розмістити свої замовлення на подібному підприємстві на Волині. Попрацювавши так понад рік, власник прийняв рішення будувати новий завод на Одещині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися