"Ми мусимо захистити Одесу": Зеленський заявив про термінове посилення ППО

Росія тиждень тероризує Одещину й намагається знищити портову інфраструктуру регіону

Україна потребує термінового посилення ППО для захисту наших людей, історичної спадщини та продовження Чорноморської зернової ініціативи. Це потрібно через щоденні намагання Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський. 

Сказав про це під час розмови з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком і розповів про щоденні намагання Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Ми мусимо захистити Одесу. Обговорили подальшу оборонну співпрацю, перебіг українських наступальних операцій, актуальні оборонні потреби України, - йдеться в повідомленні Зеленського. 

Також Зеленський відзначив з Ріші Сунаком ухвалення "Групою 7" Спільної декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО та подальше приєднання до неї інших країн. А також скоординували майбутні кроки для її наповнення конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі.

Ракетний обстріл Одеси 

В ніч на 23 липня Росія знову здійснила ракетну атаку на Одесу. В Одеській ОВА повідомили, що зруйновані шість будинків. Також серйозно постраждав Спасо-Преображенський собор, найбільший собор міста.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни вночі обстріляли Одеську область 19 ракетами різних типів, серед яких п’ять "Оніксів". Сили ППО збили 9 ракет.

"Коментарі" писали, що повідомляли, що наразі експерти фіксують, що одна зі стін собору має нестабільне положення і може відбутися раптове некероване обвалення.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися