У Дністровському басейні Одеської області діє заборона на вилов раків

Штраф за незаконний вилов раків становить 3332 грн за одну штуку

В Одеській області діє заборона на вилов раків в Дністровському басейні. Це стосується річки Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганського водосховища.

Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Проте, починаючи з 17 липня дозволяється вилов раків у річці Дунай та придунайських озерах. Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства, кожна особа має право впіймати протягом однієї доби до 30 раків на водоймах загального користування.

Дозволяють наступні методи лову: 

  • ручне збирання; 

  • раколовкою -”хапкою” з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм;

  • волосінню з приманкою і рогаткою;

  • “розщіпом” – не більше п'яти снастей на ловця.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам у р. Дунай з придатковою системою, передгирловому просторі, оз. Сасик – 9 см, — йдеться в повідомленні. 

Незаконний вилов раків насамперед веде до правової відповідальності. За порушення встановлених правил передбачені адміністративні штрафи та можливість притягнення до кримінальної відповідальності. Крім цього, особа, яка незаконно виловила рака, зобов'язана відшкодувати завдані збитки рибному господарству, що становить 3 332 грн за одного рака.

Також, “Коментарі” писали, що на Одещині спіймали чергового браконьєра біля озера Катлабух. Він заподіяв збитків державі на більш як 40 тисяч гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися