В Одесі після російської атаки закрили вже близько тисячі вікон

За дві доби до робіт було залучено 30 одиниць техніки

Комунальні служби Одеси продовжують роботи по ліквідації наслідків нічної атаки на місто, що відбулася 23 липня. Наразі відомо про 66 пошкоджених будинків.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

За дві доби до робіт було залучено 30 одиниць техніки та 102 співробітники підприємства, закрито біля 900 віконних отворів та вивезено 657 м3 будівельного сміття.

На постраждалих 28 пам’ятниках  - об’єктах культурної спадщини актуються пошкодження. Також комунальні служби актують пошкодження в квартирах одеситів для подальшого отримання ними матеріальної допомоги з міського бюджету.   Одесити можуть оформити і державну допомогу, через "Є-відновлення" додатку Дія. 

Обстріл Одеси

Російські окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Одесі  вночі 23 липня. Станом на дев’яту годину ранку унаслідок атаки є загиблі, поранень зазнали 19 людей.  Пряме влучання російської ракети 23 липня прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Втім, на щастя, рятувальники з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси.

В ПЦУ відреагували на знищення Росією Спасо-Преображенського собору в Одесі. Секретар Одеської єпархії ПЦУ отець Теодор Оробця заявив, що відтепер для всіх священників УПЦ МП є вагома причина розірвати єднання з московською церквою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися