Оголошено Міжнародну європейську конкурсну програму 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю

14-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 19-26 серпня 2023 року

Організатори Одеського кінофестивалю оголосили Міжнародну європейську конкурсну програму, до якої увійшло 7 повнометражних стрічок. Список фільмів оприлюднили на офіційному сайті.

За нагороди змагатимуться стрічки з України, Франції, Швеції, Норвегії, Ізраїлю, Латвії, Німеччини, Румунії, Польщі та Італії.

У Міжнародній європейській конкурсній програмі представлені:

- “Батьківщина”, реж. Олександр Міхалкович, Ганна Бадзяка, прод. Маріо Адамсон, Ешлі Дж. Сміт, Аніта Норфолк, Олександр Міхалкович (Швеція, Україна, Норвегія)

У 2020 році військова практика Білорусі насильницьких знущань, тортур і вбивств призовників, яку застосовували як засіб контролю, призводить до спалаху невдоволення серед населення.

- “Валерія виходить заміж”, реж. Мікаль Вінік, прод. Аелет Каіт, Амір Харель, Володимир Яценко, Анна Яценко (Ізраїль, Україна)

Валерія, молода дівчина, приїжджає з України до Ізраїлю, щоб зустрітися зі своїм майбутнім чоловіком, бо вони мають одружитися за домовленістю в Інтернеті. В аеропорту Валерію зустрічає її сестра Христина зі своїм чоловіком, яка вже деякий час живе в Ізраїлі і вийшла заміж так само за домовленістю.

- “Дивертисмент”, реж. Марі-Кастіль Менсьон-Шаар, прод. Марк-Бенуа Креансьє та Олів'є Ґастінель (Франція)

Класична симфонічна музика – це все для 17-річної Захії Зіуані та її сестри-близнючки Феттуми. Але через своє походження вони змушені виборювати свої мрії у 1995 році – стати диригенткою оркестру та віолончелісткою. Рішучість, пристрасть та сміливість приводять сестер до рішення створити власний оркестр “Divertimento”.

- “Правило двох стін”, реж. Девід Гутник, прод. Ольга Бесхмельниціна, Сем Бісбі, Стейсі Райс (Україна, США)

“Правило двох стін” — це інтимний погляд на війну в Україні очима українських митців, які залишаються у своїй країні, щоб творити мистецтво як зухвалий акт перед обличчям агресії. Фільм представляє вторгнення в Україну як війну пам’яті, ідентичності та правди

- “Сестри”, реж. Лінда Олте, прод. Матис Кажа, (Латвія, Італія)

Анастасія та Діана – дві сестри, які живуть у латвійському дитячому будинку. Вони дізнаються, що їх хоче удочерити американська родина. І якщо Діана не може дочекатися переїзду до Штатів, то Анастасія не в захваті від ідеї покинути рідний дім. Коли в їхнє життя повертається біологічна мати Алла, Анастасія робить усе, щоб налагодити з нею стосунки, але в Алли інші плани.

- “Ссавці”, реж. Себастьян Михайлеску, прод. Діана Парою, Ада Соломон, Ева Пущинська, Ніна Фрезе (Румунія, Польща, Німеччина)

Людина на межі втрати контролю відкриває світ дивних ритуалів і тривожних спільнот, аж поки межі між реальним і сюрреалістичним починають стиратися

- “Червоне небо”, реж. Крістіан Петцольд, прод. Флоріан Кернер фон Густорф, Міхаель Вебер, Антон Кайзер (Німеччина)

Невеликий будинок для відпочинку на березі Балтійського моря. Дні спекотні, дощу не було тижнями. Збираються четверо молодих людей – старі й нові друзі. Коли висохлі ліси навколо них починають спалахувати, накаляються й емоції між ними.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися