Труханов звернувся до ЮНЕСКО з проханням розглянути питання виключення Росіі з організації

Франція підтримуватиме Одесу та доплмагатиме матеріально

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з делегацією Посольства Французької Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Етьєн де Понсен. Чиновники обговорили порушення російською владою усіх міжнародних норм та правил. Крім того, французькі колеги висловили слова підтримки одеситам і в котрий раз запевнили, що Франція продовжить допомагати та донатити. 

“Наша зустріч свідчить про підтримку з боку всієї Франції. Ми усвідомлюємо той факт, що президента вашої сусідньої держави охопило безумство. Ми готові вам допомагати і надалі. І робитимемо все, що в наших силах”, - сказав пан Бенуа Пайян. 

Саме Франція підтримувала Одесу у питанні включення історичного центру до Основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На жаль, тепер окупанти обстрілюють саме історичний центр Одеси.

“Я вже звернувся до ЮНЕСКО з заявою про порушення російською федерацією Конвенції та проханням розглянути питання виключення росіі із ЮНЕСКО. Тому, хто сьогодні демонструє варварське відношення до культурної спадщини інших країн, не місце в цій поважній організації”, - сказав Геннадій Труханов.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одеса готується до приїзду експертів з ЮНЕСКО, які будуть фіксувати пошкодження пам’ятників архітектури, тому сьогодні в Одесі розпочала працювати робоча група по пошкодженим обʼєктам культурної спадщини. Спеціалісти будуть оцінюють пошкодження, а також надають рекомендації щодо першочергових аварійних робіт. Зазначимо, що серед постраждалих будівель - житловий будинок Чижевича - памʼятка архітектури місцевого значення, збудований у 19 столітті, розташований на Війсковому узвозі. Подібні роботи проводяться також на постраждалому Будинку Соломос, тут працюватимуть міжнародні експерти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися