Після обстрілу в Одесі у Будинку вчених пошкоджена кожна кімната

Інтер’єри Будинку вчених в осколках скла та металу

Кожна кімната постраждала у “Будинку Вчених” після масованого обстрілу окупантами Одеси в ніч на 23 липня. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, розповіла Світлана Жекова, директорка “Будинку Вчених”. Втім, на щастя, суттєвих конструктивних пошкоджень немає. Крім того, Жекова повідомила, що старовинні пам'ятки вціліли. Наразі вони усі законсервовані. 

“Пошкодження мають кожен зал, вікна, двері, стелі, меблі. Все в уламках скла та металу. Гарно, що не постраждав наш старовинний стіл та рояль, який ми змогли законсервувати. Проте все можна довести до ладу, але нам потрібні інструкції, як діяти. Також ми хочемо зв’язатися з ДСНС, бо через їхні дії також постраждали інтер’єри будинку”, – зазначила директорка.

Др атаки 23 червня Будинок вчених був досить непоганому стані. 10 років тому був повністю реставрований фасад будівлі, в минулому року відремонтовано карниз, який теж сильно постраждав через атаку росії.

Зазначимо, що в Міністерстві культури і соціальної політики розширили список памʼяток національного та місцевого значення, які постраждали від ракетної атаки РФ 23 липня. Як повідомляють у пресслужбі міністерства, загалом було пошкоджено 29 памʼяток, серед яких "Історичний центр Одеси" та його буферна зона.

Нагадаємо, що ЮНЕСКО планує відправити команду експертів до Одеси, щоб оцінити ступінь пошкоджень, яких завдали російські окупанти вчора вночі, обстрілявши мирне місто п’ятьма різними видами ракет.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися