Актуально

Patriot, NASAMS та IRIS-T: коли в Одеській області посилять ППО

Лише сучасні системи ППО допоможуть відбивати атаки по портовій та цивільній інфраструктурі Одещини

Після виходу із “Зернової угоди” російські окупанти завдають масованих ракетних обстрілів по портах, зерносховищах та просто цивільній інфраструктурі Одеської області. Щоб захистити весь південь від таких атак українським військовим необхідні сучасні системи ППО такі, як  Patriot, NASAMS, IRIS-T.

Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив Сергій Судець, засновник спільноти “Повітряна Тривога”, підполковник Національної гвардії України.

На думку експерта, переговори щодо постачання сучасних систем ППО для підрозділів вже йдуть, але впровадження цих систем можливо лише наприкінці літа. Сучасні системи ППО допоможуть південним регіонам України ефективніше протидіяти російським бомбардуванням.

Нам потрібні сучасні засоби ППО, вони зможуть “закрити” наші  міста та порти. Думаю, зараз вже йдуть перемовини з партнерами про надання такої зброї. Захистити порти Одещини та Миколаївщини дуже важливо для вивезення зерна, – зазначив Судець.

Експерт зазначив, що російські сили змінили тактику обстрілів, що ставить перед підрозділами ППО виклик. Вони змушені працювати на межі можливостей, адже не всі ракети можна збити за допомогою наявних засобів.

Першими летять “Шахеди”. Разом з ними з моря запускаються “Калібри”. Паралельно можуть запускати Х-59 та Х-22 з повітря. А також  “Онікси” з Криму. Ці ракети дуже складно збивати. Проте є приклад Києва. Вони десь 10 днів обстрілювали столицю майже всім, що є. Але потім зрозуміли, що лише тратять свої ракети, тому що сучасні засоби ППО збивали майже все, – розповів фахівець.

Також, Сергій Судець наголосив, що необхідно не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та одразу йти до укриття. Він сподівається, що до кінця літа ми отримаємо сучасні системи та зможемо ефективно протидіяти атакам з повітря, щоб відчувати себе у відносній безпеці.

Нагадаємо, що за попередньою інформацією внаслідок атаки 23 липня в Одесі пошкоджена 61 будівля та 146 квартир одеситів. Наразі розбирають завали, розчищають дороги та дворові проходи.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися