Росія буде пробувати зупиняти кораблі в Чорному морі, – експерт з війни на морі

Росіяни стануть більш агресивними і дійсно можуть спробувати зупиняти судна

Росія намагатиметься зупиняти кораблі в Чорному морі, але не буде їх атакувати. Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив доктор Сідхарт Каушал, науковий співробітник у справі морського озброєння та військових досліджень лондонського Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень.

“Зараз росіяни мінують північ Чорного моря. Вони стануть більш агресивними і дійсно можуть спробувати зупиняти судна. Але обстрілювати їх не будуть через можливу міжнародну реакцію. Крім того, вони не будуть підходити до українського узбережжя через побоювання протикорабельних ракет “Нептун”, які є в Україні”, – зазначив експерт.

Він також додав, що наразі у Росії є перевага на Чорному морі, але в Україні є, чим відповісти.

“Можна використовувати ракети. Є статичні цілі в окупованих портах. Можна використовувати морські дрони, що які вже креативно застосували проти кораблів у Севастополі та проти Керченського мосту….В Україні є, чим відповісти, проте питання в затрачених ресурсах”,  – розповів фахівець.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські війська продовжують активно батити по прибережній частині Миколаївщини та Одещині за допомогою ротикорабельних ракет типу "Онікс". Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Він зазначив, що росіяни модернізують ракети, що дає змогу використовувати їх більш “різноманітно”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися