Ексвійськкома Одещини Евгена Борисова взяли під варту

Борисов може вийти під 150 млн грн застави

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгенові Борисову. Його відправили під варту на два місяці із правом внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень.

Враховуючи намагання колишнього військкома сховатися від правосуддя, ДБР просило суд залишити його під вартою без можливості внесення застави. Втім, суд не прислухався до ДБР. У разі внесення застави колишньому військкому заборонено виїжджати за межі Одеси, він також зобов'язаний здати документи та з'являтися на вимогу слідчого.

Під час судового засідання прокурори заявляли, що колишній начальник ТЦК Одещини з грудня 2022 до грудня 2023 року, виїхав в Іспанію спираючись на медичну довідку, але за кордоном не лікувався, а відпочивав. Разом із ним була вся його родина. Крім того, ексвійськом за цей час, за версією прокурорів, придбав нерухоме майно, зокрема, в Іспанії, яке було зареєстровано на його родичів. Ба більше, більш ніж два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин. 

Сторона захисту назвала обвинувачення необґрунтованим, а придбане майно в Іспанії родина Євгена Борисова начебто мала задекларувати у 2024 році. А відпустку в Туречинні, на Сейшельських островах та в Королівстві Іспанія називали реабілітацією. 

Водночас, сам же Борисов під час судового засідання поскаржився на стан здоров'я після численних поранень. За даними ЗМІ, колишній військком почав показувати присутнім на суді свої травми та "наслідки обстрілу". Також він пояснив, що п'є пігулки, щоб вижити.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що одеському ексвійськкому Євгену Борисову повідомили про підозру за трьома статтями — незаконне збагачення (ст. 368-5 КК), самовільне залишення місця служби (ч. 5 ст. 407 КК) та ухиляння від служби (ч. 4 ст. 409 КК). Тепер йому загрожує до десяти років ув’язнення. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися