В Одесі суд виніс вирок блогерці Марії Лещенко, яка закликала бомбардувати Україну

Суд заборонив працювати в органах влади

Одеській блогерці Марії Лещенко за відео в тіктоку й телеграмі із закликами бомбардувати Україну суд заборонив на 10 років працювати в органах влади. Про це повідомив Центр публічних розслідувань.

Як йдеться у вироку Приморського райсуду Одеси від 10 липня, у вересні 2022 року вона публікувала у соцмережах публікації з проросійськими закликами. Наприклад, виклала відеоролик з публікацією: "Русские, вы можете скинуть на них бомбу? На всю их семью? У них семья террористов. Они меня выгнали с Днепра. Они меня выгнали с Одессы. Они меня выгнали с Украины. Они хотят меня выгнать с Молдовы. Русские, пожалуйста. Я готова эту бомбу оплатить".


Ще в одному дописі вона заявила: "Украинским властям выгодна война, они бабки рубят и выгодна я, как враг народа. Я еще в 2014 сливала все русским", "Украина е... я вас ненавижу. Уроды", "Украинские д.... Когда уже на вас скинут бомбу. Молю Бога Россия помоги".

Також вона шкодувала про удари по незаконно зведеному "кримському мосту": "Очень надеюсь, что на ракетах, которые будут лететь на Украину, будет написано "За Крымский мост". Справедливость восторжествовала. Земля с под ног уйдет!".

Лещенко тривалий час ігнорувала судовий процес і з’явилася до суду лише після оголошення її у розшук.

Варто зазначити, що дії Марії Лещенко також підпадають під статтю 436-2 ККУ, тобто виправдання збройної агресії і за це правопорушення вона могла б отримати позбавлення волі на три роки. Втім, слідство визначило кваліфікацію злочину саме як колабораціонізм.

У соцмережах можна знайти відео висловлювань Лещенко, які вона поширювала з Тік-ток акаунту "dinaraly9999a". Нині профіль видалений, а в інших соцмережах закритий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

26 липня 2023, 13:10

Ну и мразь!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися