В НІСД заявили, що додаткові системи ППО не надійшли на Одещину до початку масованих ударів

Росія атакувала Одесу та область щонайменше п'ятьма видами ракет

До того, як росіяни почали посилені атаки на Одесу, не було надано додаткових систем ППО.

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів завідувач сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак.

У військових пакетах, які були цього місяця, там були пускові установки. Я не думаю, що тут є велика проблема. На жаль, це сталося після ударів по Одесі, з’ясувалося, що треба ще посилювати ППО. Начебто всі розслабляються, діє елемент реактивності. Те, що нам надається, відповідає поточним діям на полі боя. Але це не ATACMS та не авіація. І те, що потрібно для захисту від ракетних нападів. На жаль, трошки пізно, але зрештою треба розуміти, що нам це дають, - повідомив Їжак.

Обстріли Одещини 

24 липня була портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". Три дрони знищили наші сили ППО. Внаслідок нічної атаки семеро постраждалих людей. Двом постраждалим надана медична допомога на місці, до лікарні госпіталізовано п’ять осіб.

Також у ніч на 23 липня росія атакувала Одесу та область п'ятьма видами ракет. Ворог застосував "Калібри", "Онікси", Х-22 та дві модифікації балістичних ракет "Іскандер". Більшість збила ППО. Але від атаки постраждала 19 людей і ще одна загинула.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що пряме влучання російської ракети прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Втім, на щастя, рятувальники з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка вважається покровителькою Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися