ВАКС закрив справу щодо недостовірності в декларації одеського прикордонника

У декларації за 2020 рік посадовець приховав інформацію про наявність об’єкта незавершеного будівництва

Вищий антикорупційний суд України вирішив закрити провадження щодо недостовірності в декларації начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула за 2020 рік.Таким чином суд задовольнив клопотання адвоката прикордонника, який наполягав на закритті провадження через закінчення строків давності.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань. 

Наразі суд продовжує розглядати недостовірність в декларації прикордонника за 2021 рік. У березні 2023 року Антикорупційний суд вирішив розглядати справу у закритому режимі. Тоді адвокати чиновника наполягли, що обвинувачений є чинним військовим.

За інформацією, отриманою від Національного антикорупційного бюро України, у декларації за 2020 рік посадовець приховав інформацію про наявність об’єкта незавершеного будівництва. Об'єкт, який ще не був введений в експлуатацію, але був повністю придатним для проживання, представляв собою садибний будинок з надвірними спорудами. Тим не менше, протягом 2020 року дружина посадовця разом з дітьми постійно проживали в цьому будинку.

У декларації за 2021 рік він приховав факт користування членами його сім'ї цим об’єктом і, водночас намагаючись створити штучне уявлення про дотримання вимог закону, відобразив дані про цей об'єкт, як про земельну ділянку зі спорудами, не відобразивши дані про його вартість. У 2021 році ЗМІ повідомляли, що на робочому місці Сергія Мула та у нього вдома проводилися обшуки, підставою для яких стала інформація про те, що чиновник не задекларував будинок вартістю 6 мільйонів гривень. Тоді в нього ніби знайшли понад 40 мільйонів гривень, які не були задекларовані. Також у нього знайшли документи, що свідчать про володіння нерухомим майном в Італії та Іспанії.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі "провернули" податкову оборудку на 82 млн грн. Підозрюють власника одеського будівельного підприємства та чотирьох його спільників. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися