Одещині виділять гроші для відновлення зруйнованих через ракетні атаки об’єктів

Всього для Одеської та ще семи областей буде виділено 3,5 мільярда гривень

 На підтримку відновлення після збройної агресії російської федерації Фонд ліквідації виділив понад 3,5 мільярда гривень для реалізації 44 нових проєктів в різних регіонах України. Проєкти громад Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Херсонської областей отримають підтримку для відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося у вівторок. Згідно з ним, Фонд ліквідації спрямовує фінансування для реалізації проєктів, які були рекомендовані на підставі роботи Міжвідомчої робочої групи під головуванням Віцепрем'єр-міністра з відновлення України та Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

Фінансування отримають проєкти відбудови житла, закладів охорони здоров’я та освіти, адмінбудівель. Кожен з цих об’єктів є вкрай важливим для мешканців регіонів, що постраждали від наслідків збройної агресії. Таким чином Фонд ліквідації забезпечує дієвий механізм відновлення життя громад, забезпечення доступу громадян до базових послуг, – зазначив Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що в Міністерстві культури та соціальної політики розширили список памʼяток національного та місцевого значення, які постраждали від ракетної атаки РФ 23 липня. Як повідомляють у пресслужбі міністерства, загалом було пошкоджено 29 памʼяток, серед яких "Історичний центр Одеси" та його буферна зона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися