Стало відомо, скільки з початку року надали соціальних послуг на Одещині

Також у планах створення Центрів Життєстійкості, які допоможуть зміцнити волонтерський рух

З початку року на Одещині надали 37,5 тисяч соціальних послуг. Це були послуги з соціальної адаптації, інтеграції та реінтеграції, кризового втручання, консультування, супроводу сімей та осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Світлана Назаренко, заступниця директора департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

Також вона зазначила, що 43, 8 тисячі осіб отримали такі соціальні послуги як “догляд стаціонарний”, “догляд дома”, “натуральна допомога”.

За 6 місяців 2023 року майже 2,4 тисячі осіб отримали понад 22 мільйони гривень компенсацій за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній та професійній основі, – додала посадовиця.

Зараз у регіоні соціальні послуги надає 121 суб’єкт – надавач соціальних послуг.

Також у планах створення Центрів Життєстійкості – дружніх, безбар’єрних просторів, на базі яких надаватимуться соціальні послуги, зокрема інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. Вони допоможуть зміцнити волонтерський рух, а також адаптуватися ВПО та ветеранам.Також будуть створюватися ветеран хаби та координаційні центри підтримки цивільного населення, – зазначила Назаренко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що для більшості переселенців Одеса стала другим домом. На сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Департаменті праці та соцполітики  - понад 123 тисячі осіб. Майже 54% з них зареєстровані в Одесі вже під час воєнного стану.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися