До початку нового навчального року на Одещині готується 1 765 закладів освіти

До 1 класу в регіоні зараховано 22 тисячі першокласників

641 школа в Одеській області готова розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі навчання. Очно будуть навчатися 213 тисяч здобувачів освіти. Про це повідомив під час брифінгу розповів Олександр Лончак, директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА.

Чиновник також зазначив, що цьогоріч до 1 класу в регіоні зараховано 22 тисячі першокласників. Болючим питанням для освітян залишається облаштування укриттів для дітей. Водночас, за час повномасштабного вторгнення, кількість надійних бомбосховищ зросла: 

– у закладах вищої та фахової освіти – 139 об’єктів;

– у закладах професійно-технічної освіти – 39 об’єктів;

– у закладах загальної середньої освіти – 351 об’єкт;

– у закладах дошкільної освіти – 266 об’єктів;

Тим не менш, майже 50% закладів дошкільної освіти не мають укриттів. Причина - нестача місця, де їх облаштувати. Лончак запевнив. що в таких випадках департамент рекомендує робити мобільні укриття.

Для ремонту укриттів регіон отримав субвенцію від держави у сумі 101 млн грн. Їх мають завершити до 1 жовтня поточного року. Крім того, ЮНІСЕФ також фінансує ремонт укриттів у п’яти закладах освіти на 25 млн грн.

Загалом протягом нового навчального року будівельні роботи плануються на 185 об’єктах освіти на 647 млн грн: будівництво укриттів у 13 школах, капремонт у 111-ти школах, реконструкція у 3-х закладах, поточний ремонт – у 58-ми.

Найбільша відповідальність за безпеку дітей покладається на голів громад. Вони мають провести опитування серед батьків та визначитися з формою навчання, відзначив Олександр Лончак. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися