Одещина у лідерах цьогорічних жнив: скільки зібрали аграрії

Збір ранніх зернових та зернобобових культур провели на площі 2 672 тисячі гектар

В Україні зібрали 11,2 мільйона тонн зернових і бобових культур, ще 2,4 тисячі тонн — олійних культур. Лідерами цьогорічних жнив стали Одеська та Миколаївська області. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. Збір ранніх зернових та зернобобових культур станом на кінець липня провели на площі 2 672 тисячі гектар. 

“Лідерами зі збору зернових є сільгосптоваровиробники Миколаївщини, які обмолотили 414,8 тисячі гектар, а найбільший намолот на Одещині — 1 808 тонн”, — йдеться у повідомленні. 

Водночас аграрії Вінниччини, Запоріжжя, Київщини та Тернопільщини вже закінчили збирання гороху. Наразі триває збір озимого ріпаку, який обмолочено на площі 931,3 тисячі гектар. Також триває збір озимого ріпаку, який обмолочено на площі 931,3 тис. га, намолочено 2497,5 тис. тонн насіння при урожайності 26,8 ц/га.

“Коментарі” повідомляли, що за даними Управління економіки Одеської районної військової адміністрації, жнива в районі продовжуються успішно. Господарства Одеського району здійснили обмолот на площі 70 тисяч гектарів, в результаті чого було намолочено — 230 000 тонн зернових. Середня врожайність по району становить 33 центнери на гектар.

Нагадаємо, що на Одещині за урожайний сезон 2023 вже намолочено майже 400 тисяч тонн зерна. Середня врожайність наразі становить 33,3 центнера на гектар.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися