В Одесі створять робочу групу для перевірки маршруток: деталі

Наразі в місті працюють 40 автобусів, пристосованих для перевезення людей з інвалідністю

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради вирішив організувати робочу групу, яка перевірить доступність міського транспорту для  людей з інвалідністю.Про це повідомив депутат Одеської міської ради Олексій Осауленко, якого запросили взяти участь у роботі групи.

"Вирішили перевірити наявність транспорту по факту й окремо запропонувати перевізникам збільшити кількість зручного транспорту для людей з інвалідністю. Відбудеться перевірка перевізників, в якій я візьму участь особисто", - написав депутат на своїй сторінці в Фейсбук. 

За даними Департаменту транспорту, станом на 1 червня в Одесі на міських маршрутах загального користування працюють 40 автобусів, пристосованих для перевезення людей з інвалідністю:

ТОВ "Віраж" - чотири.

ТОВ "Турист" - 13.

ТОВ "Північ Транс" - три.

МП ТОВ "Швидкі Автобусні Маршрути" - два.

ТОВ "Гленкор-Юг" - два.

ТОВ "Авторух сервіс" - три.

ПП "Старс Транс" - дев'ять.

ПП "АТП Кіностудії" - чотири.

Утім за даними департаменту, ТОВ "Північ Транс" має 76 автобусів пристосованих для людей з інвалідністю, однак вони працюють на газі, а державне підприємство "Укравтогаз" припинило продавати метан тож ці автобуси не мають пального аби вийти на маршрути.

Нагадаємо, що в Одесі планують придбати нові електробуси. З метою забезпечення сучасної, зручної та екологічно чистої транспортної системи, у планах придбати 30 електробусів та встановити станції підзарядки, що загалом коштуватимуть 13 млн євро. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися