У список ЮНЕСКО внесено не одеські будівлі, містобудівне планувальне

В Одесу на чотири дні приїхала місія ЮНЕСКО

У список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесено не одеські будівлі, а містобудівне планувальне рішення усього центру.

Про це повідомив в.о. заступника міського голови Олег Бриндак.

Будь-яке потрапляння у цей ареал є актом тероризму та вандалізму і знищенням історичної світової цінності. Одеса, безумовно, цінує кожну будівлю окремо, але мова йде про атаки на ареал в цілому, - сказав Бриндак.

В Одесу на чотири дні приїхала місія ЮНЕСКО. На робочій зустрічі були присутні мер Одеси Геннадій Труханов та голова Одеської ОВА Олег Кіпер. Ворог завдавав ракетних ударів по Одесі з 19 по 23 липня чотири дні поспіль. У зв'язку з цим, задля документування збитків, до міста прибула місія ЮНЕСКО для проведення комплексної оцінки завданої шкоди. Нагадаємо, що внаслідок останніх ударів ворога постраждали 28 пам’яток архітектури.

4 доби обстрілів Одеської області 

Нагадаємо, що вночі 18 липня держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту.

Також, вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль. 

20 липня вночі ворог знову здійснив ракетно-дронову атаку по Одесі та Миколаєву. Вже третю ніч поспіль окупанти підступно обстрілюють південні регіони України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися