Одеський МКФ оголосив програму блоку “Фестиваль фестивалів”

Спеціальні покази представлять фільми-призери Римського, Венеційського та Берлінського міжнародних кінофестивалів

В рамках 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 19 до 26 серпня, відбудуться спеціальні покази фільмів блоку “Фестиваль Фестивалів”.

До нього увійшло три стрічки:

“ШТТЛ”, реж. Аді Волтер, 2022 (Україна, Франція)

Червень 1941 року. У єврейському штетлі на Львівщині повним ходом йдуть приготування до весілля сина м’ясника і доньки рабина. Інтрига цієї, здавалося б, звичайної події полягає в тому, що наречена Юна любить іншого і він, Мендель, планує її викрадення. У цей же самий час до штетлу наближається нацистський ескадрон смерті.

Світова прем’єра стрічки відбулась у 2022 році на Лондонському кінофестивалі, а на Римському міжнародному кінофестивалі фільм здобув приз глядацьких симпатій.

“Хліб та Сіль”, реж. Даміан Коцур, 2022 (Польща)

Фільм засновано на реальних подіях. В центрі сюжету – молодий піаніст Тимек, який навчається в Музичному університеті Фридерика Шопена у Варшаві. Він повертається на малу батьківщину у відпустку до родичів і друзів. Центральним місцем зустрічі стає нещодавно відкритий місцевий кебаб-бар. Тимек стає свідком зростання напруги між його друзями та працівниками бару арабського походження, що призводить до трагічних наслідків.

Прем'єра фільму відбулася в програмі “Горизонти” 79-го Венеціанського кінофестивалю, де стрічка отримала спеціальний приз журі.

“На Адаманті”, реж. Ніколя Філібер, 2023 (Франція, Японія)

Документальний фільм розповідає про унікальну паризьку клініку — денний центр для людей із психічними розладами, розташований у пароплаві в центрі міста. Команда центру впевнена, що лікувати потрібно не симптоми, а особистість. Вони щодня надають пацієнтам підтримку і порятунок від самотності, адже середовище, ком’юніті і творчість відіграють важливу роль в одужанні. Примітно, що у фільмі не позначено, хто з героїв пацієнт, а хто лікар, тож глядач сам здогадується про ролі кожного.

Прем'єра стрічки відбулась на 73-му Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав головну нагороду – “Золотого ведмедя”.

Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня під час 14-го ОМКФ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися