Завтра в Одесі очікується гроза: вдень пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с

У Чорному морі посилюється мінна небезпека

В Одесі та області на завтра 3 серпня оголошено штормове попередження І рівня (жовтого) небезпечності. Синоптики прогнозують грозу, а також шквальний північно-західний вітер, 15-20 м/с і навіть град. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Міська влада закликає мешканців та гостей міста бути особливо пильними та обережними. Рекомендується максимально обмежити переміщення та поїздки, зокрема для літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Також радять утриматися від залишання транспортних засобів під деревами та лініями електропередач, а при пересуванні під деревами бути особливо уважними, оскільки сильний поривчастий вітер може спричинити падіння гілок та кабелів.

  

“Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102”, - йдеться в повідомленні. 

“Гарячі” лінії: 

Цілодобова медична швидка допомога - 103

Патрульна служба МВС України в Одесі - 102

Оперативний міський центр "Швидка комунальна допомога" – 15-01

Нагадаємо, що за інформацією Національної енергетичної компанії України (НЕК Укренерго), в Одеській області на 2 серпня достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів. Втім сьогодні електрики планують провести ремонтно-відновлювальні роботи з тимчасовим відключенням абонентів. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися