Виплати постраждалим внаслідок обстрілів Одеси: хто отримав допомогу

В Одесі продовжують приймати заяви на компенсацію за пошкоджене житло

У червні та липні російські окупанти масовано обстрілювали Одесу, Це призвело до значних пошкоджень цивільних об'єктів, пам'яток архітектури та портової інфраструктури, а також загиблих та постраждалих людей.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Наразі, станом на 2 серпня, Одеська міська територіальна громада вже виплатила матеріальну допомогу на компенсацію витрат з ремонту житла громадян, яких постраждало від першої хвилі ракетних ударів. 433 громадяни отримали допомогу загальною сумою 13,2 млн гривень. У Хаджибейському районі було виплачено 1,1 млн грн (100% від розглянутих заяв), у Приморському районі - 4,5 млн грн (53,5% від розглянутих заяв) та у Пересипському районі - 7,6 млн грн (100% від розглянутих заяв).

У липні 2023 року Одесу стихійно вдарила друга хвиля ракетних атак, і наразі тривають обстеження та актування пошкоджених квартир у будинках Приморського та Пересипського районів міста. За даними актів, кількість пошкодженого житла складає 389 квартир.

Звернення від мешканців продовжують надходити до райадміністрацій, які приймають заяви на компенсацію витрат з ремонту пошкоджених житлових приміщень. Станом на 2 серпня, до райадміністрацій надано 110 заяв на виплату матеріальної допомоги. П'ять громадян Приморського району вже отримали допомогу загальною сумою 0,2 млн гривень.

Крім цього, було виплачено матеріальну допомогу 14 постраждалим від першої хвилі ракетних ударів, які перебували або перебувають на лікуванні в медичних закладах. Загальна сума складає 1,1 млн грн, при чому постраждалим у тяжкому стані виплачено 100-70 тис. грн, а у середньому стані - 50 тис. грн.

Для родин загиблих, які потерпіли від першої хвилі ракетних ударів, також була виділена матеріальна допомога на компенсацію вартості поховання загиблих. Загальна сума складає 522,9 тис. грн, зокрема, сім'ям восьми загиблих у червні було виплачено 473,8 тис. грн, а сім'ї загиблого у липні - 49,1 тис. грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися