На Одещині гвардійці врятували чоловіка під час епілептичного нападу

Правильно надана перша допомога може не лише вберегти людину від травм, а і врятувати їй життя

Гвардійці Одещини врятували чоловіка. Вдень під час проходження одного з блокпостів на Ізмаїльщині 29-річний чоловік раптово втратив свідомість у конвульсіях. 

Про це повідомляє Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

Військовослужбовці відділу 3058 Національної гвардії України з Південного оперативно-територіального об’єднання спільно з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України з Ізмаїльського прикордонного загону надали першу медичну допомогу постраждалому. Завдяки вчасності та компетентності чоловік був врятований від можливих серйозних травм, які можуть виникнути під час такого нападу.

Що робити при нападах епілепсії 

Епілептичний напад може статися несподівано і для вас, і для людини, яка має епілепсію. Він може статися у будь-якому місці, в будь-якій ситуації та у будь-який час. Та правильно надана перша допомога може не лише вберегти людину від травм, а і врятувати їй життя. 

Залишайтеся з людиною до прибуття лікарів або до закінчення нападу, зафіксуйте час початку і кінця судом. Якщо це перший раз, коли людина має епілептичний напад, викличте швидку. 

Покладіть людину у безпечне та комфортне місце, потурбуйтеся про те, щоб під час нападу вона не травмувала себе. Підкладіть щось м’яке під голову. Поверніть людину у стабільне бокове положення.Не потрібно класти будь-що у рот людині, адже вона фізично не може проковтнути собі язик. Проте під час судом щелепа дуже міцно стиснута, і якщо ви будете намагатися щось проштовхнути людині у рот, ймовірно, ви її пошкодите. 

Під час та після епілептичного нападу людина потребує допомоги — часто не так професійно медичної, як соціальної. Важливо побути поруч та підтримати психологічно. А не уникати людини, яка має епілепсію, через те, що існує стереотип про заразність захворювання тощо.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на півдні Одещини прикордонники Ізмаїльського загону є одними з лідерів по здачі донорської крові. Захисники кордонів систематично долучаються до здачі крові аби рятувати життя.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ермаков

2 серпня 2023, 21:09

К сожалению современная медицина до сих пор не может эффективно лечить эпилепсию. А лечение это весьма простое и быстрое по технологии информационной медицины, которую принципиально минздрав не хочет использовать, так как для этого нужны новые знания и не нужны будут лекарства для лечения, соответственно где брать свою долю заработка на лекарствах. Такая история нашей бездумной жизни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися