Стало відомо скільки окупанти знищили українського зерна в липні на Одещині

МЗС України закликало зупинити "голодні ігри"

Понад 180 тисяч тонн зерна знищили за липень на Одещині російські окупанти, які завдавали ракетно-дронових ударів по сільськогосподарській та портовій інфраструктурі регіону. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

“Після виходу із зернової угоди росія вчинила ще одну серію воєнних злочинів, обстрілявши українські портові міста та зернові склади… Ми повинні зупинити “голодні ігри” росії та забезпечити глобальну продовольчу безпеку”, – заявили в МЗС України.

Відповідно попередній оцінці збитків, крім зерна, Росія також знищила 26 об’єктів портової інфраструктури та пошкодила 5 цивільних суден.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у липні 2023 року в історичному центрі Одеси від обстрілів постраждало 64 пам’ятки культурної спадщини. Цим будівлям понад 100-150 років. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Воробйова, начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОВА.

Ракетні удари РФ по портовій інфрастуктурі Одещини: 

Вночі 2 липня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Про це повідомляє ОК “Південь”.

Також нещодавно вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області. “Коментарі” також писали, що під час атаки дронів-камікадзе росіян на Ренійський порт постраждало румунське судно. Румунське судно зазнало незначних пошкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися