Портова інфраструктура Одещини готова працювати в рамках “Зернової угоди”

Зафіксовано 7 потужних атак на портову інфраструктуру Одещини

Не дивлячись на пошкодження, які зазнала портова інфраструктура Одещини, порти все одно готові виконувати зобов’язання в рамках “Зернової угоди”. Станом на сьогодні, зафіксували 7 ворожих атак на портову та зернову інфраструктуру України. Однак, попри це, Україна здатна забезпечити роботу портів, і здатна забезпечити безпековий компонент, наголосила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

“Після завершення “Зернової угоди” в її легітимному вигляді, росія розпочала агресивну вогневу діяльність, з атаками на портову та зернову інфраструктуру України. На цей момент ми зафіксували 7 таких досить потужних та руйнівних атак. Але можемо засвідчити – портова інфраструктура готова хоч наступного дня долучитися до “зернової угоди” і виконувати свої зобов’язання”, – зазначила вона.

Водночас Наталя Гуменюк наголосила на важливості міжнародної підтримки. 

Атаки портової інфраструктури: 

Вночі 2 липня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Про це повідомляє ОК “Південь”. Також нещодавно вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області. “Коментарі” також писали, що під час атаки дронів-камікадзе росіян на Ренійський порт постраждало румунське судно. Румунське судно зазнало незначних пошкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися