Будівельники з Одеси допомагають відбудовувати Херсонщину

На деокупованій території Херсонської області в рамках програми відбудували 220 будинків

Другий тиждень поспіль спеціалісти з Одещини, у рамках проекту “Пліч-о-пліч”, працюють над відбудовою населених пунктів Херсонщини, що постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації. У відомстві розповіли про проміжні результати роботи. Так, у селі Киселівка Чорнобаївської територіальної громади завершені відновлювальні роботи, а саме заміна покрівлі на двох житлових будинках, по першому будинку продовжуються роботи, завершується монтаж нової покрівлі, залучено 12 працівників будівельників.

В селі Благодатне Чорнобаївської територіальної громади, на цьому тижні завершені роботи по заміні покрівлі по першому житловому будинку та тривають відновлювальні роботи ще по одному будинку, залучено 6 будівельників.

В селі Новодмитрівка Великоолександрівської територіальної громади, розпочато роботи, а саме монтаж покрівлі на двох житлових будинках, до роботи залучені 9 будівельників.

Керівник пресофісу Херсонської ОВА розповів, що визначають села для відбудови за безпековою ситуацією, бо не можуть наражати людей на небезпеку від обстрілів із танків чи мінометів.

“Щодо пріоритетності самих будинків у населених пунктах, то в першу чергу потрібно полагодити та, де цього достатньо, замінити дах або вікна, чи зробити невеликий ремонт. Після цього будуть лагодити будинки, які потребують капітального ремонту. І потім уже будуть відбудовувати ті оселі, які знищені вщент", — каже Толоконніков.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися