Одеські енергетики готуються до зими: скільки об’єктів відремонтовано

До кінця року в ДТЕК планують відремонтувати ще понад 350 енергооб’єктів на Одещині

Одеські енергетики активно готує мережі регіону до майбутньої зими, яка, за передбаченнями експертів, буде складною. В області вже відремонтовано 516 енергооб'єктів.

Про це повідомляє ДТЕК “Одеські електромережі”.

Підготовка мереж та енергетичного обладнання до осінньо-зимового періоду обговорювалась під час виїзної наради Міністра енергетики України Германа Галущенка, де також взяли участь голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер та керівники інших енергокомпаній області. 

Наступна зима може бути ще складнішою, ніж попередня — ми очікуємо, що ворог знову буде намагатися прицільно знищувати енергосистему. Одеса минулої зими, можливо, навіть сильніше, ніж інші регіони, відчула, що таке відсутність електропостачання. І наше завдання сьогодні — докласти максимум зусиль, допомагаючи один одному, аби якнайкраще підготувати регіон і місто Одесу до наступної зими, — сказав Герман Галущенко. 

picture
Зимовий період 2023-2024 років буде черговим випробуваннями для енергетичної системи, і тому фахівці звертають максимальну увагу на підготовку мереж до цих умов. Генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі, Дмитро Григор'єв, звітував про стан підготовки електричних мереж у регіоні.

За весь час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив або повністю зруйнував 81 енергооб’єкт компанії. Там, де це було можливо, ми відремонтувати обладнання до працездатного стану. Щойно завершився попередній ОЗП, ми одразу почали готуватися до наступного − модернізувати обладнання, ремонтувати лінії та енергооб’єкти, розчищати траси вздовж повітряних ліній електропередачі тощо. Ми не можемо спрогнозувати плани ворога, проте у співпраці з колегами з магістральних мереж будемо робити все можливе, щоб пройти зиму зі світлом. В разі виникнення аварій наші 206 аварійно-відновлювальних бригад працюють 24/7, щоб якнайшвидше повертати світло в домівки клієнтів, — зазначив Григор’єв.

До кінця поточного року, ДТЕК “Одеські електромережі” планують відремонтувати ще 364 енергетичних об'єкти.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися