В Одесі санаторію ім. Горького було повернуто землі вартістю майже 50 млн грн

Землі санаторію в Одесі були здобуті приватними особами шахрайським шляхом

Одеський апеляційний суд підтримав рішення прокуратури та вирішив відновити права територіальної громади Одеси на землі санаторію ім. Горького, які мають вартість 48,2 млн грн. Суд визнав незаконним передання 6 земельних ділянок загальною площею 0,5 га приватним особам, які попередньо незаконно зайняли ці землі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Земельні ділянки, які були передані приватним особам, насправді належать до складу комплексу санаторію ім. Горького, розташованого по вулиці Фонтанська дорога в Одесі. Санаторій є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення і має особливу цінність для міста.

Прокуратура дослідила передачу земельних ділянок фізичним особам та встановила, що це було здійснено незаконно. Землі мали оздоровчий характер і входили до території парку санаторію. Це забороняло їх передачу в приватну власність.

Зазначені землі були отримані громадянами шляхом шахрайства, заявляючи про наявність на ділянках об'єктів нерухомості, хоча фактично жодного майна на них не було. Тепер прокуратура забезпечує виконання рішення суду, щоб повернути земельні ділянки у власність територіальній громаді Одеси.

Нагадаємо, що СБУ затримала місцевого ексдепутата на Одещині, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. Він викрав 15 земельних ділянок на загальну суму 15 млн грн. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися