На Одещині жінка отруїлася грибами, які власноруч зібрала в лісосмузі

Наразі жінка перебуває в реанімації

30-річна жінка з Ізмаїлу отруїлася грибами, які власноруч зібрала в лісосмузі біля садівницького кооперативу. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

Вчора близько опівночі до служби порятунки надійшла інформація про госпіталізацію у реанімаційне відділення центральної лікарні Ізмаїла місцевої мешканки. Наразі жінка у тяжкому стані. Які саме гриби вона назбирала та приготувала - невідомо. 

Зазначимо, що отруєння грибами - одне з найбільш важких харчових отруєнь. Людина може марити, в неї жовтіє шкіра, отрута вбиває печінку і нирки. Не всі, навіть їстівні, гриби придатні піти в суп, тому потрібно знати, як їх готувати. 

Перші симпотоми отруєння грибами:

сильний біль в животі;

нудота і блювота;

діарея;

підвищена температура тіла - до 38 градусів;

похололі кінцівки - руки і ноги;

запаморочення;

головний біль;

слабкий пульс;

загальна слабкість;

запальний процес в шлунково-кишковому тракті.

Надання першої медичної допомоги

За будь-якого дискомфорту після вживання грибів викликайте швидку. До прибуття медиків потрібно випити маленькими ковтками 4-5 склянок кип'яченої води кімнатної температури, содового розчину. Після цього викликати блювоту натисканням зворотним кінцем ложки (або пальцем) на корінь язика. Таке промивання шлунка повторити кілька разів.

Потім дійте за таким планом:

випийте проносний засіб після кожного промивання шлунка;

зробіть очисну клізму;

випийте сорбент

пийте багато рідини

Крім того, лікарі підкреслюють, що залишки грибів або грибних страв треба обов’язково зберегти, тому що лабораторне їх дослідження допоможе встановити причину отруєння та призначити правильне лікування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися