Помер почесний громадянин Одеси Євген Голубовський

Про час і місце прощання повідомлять пізніше

Сьогодні стало відомо про смерть відомого одеського журналіста та почесного громадянина міста Одеси Євгена Голубовського. Йому було 86 років. Скрутну новину повідомила його донька Анна Голубовська. Про дату і місце прощання з Євгеном Голубовським стане відомо пізніше.

Євгеній Голубовський народився в Одесі 5 грудня 1936 року. Закінчив Одеський політехнічний інститут. Пропрацювавши кілька років інженером, він пішов у журналістику, пов’язану із культурою та історією Одеси. Свого часу Голубовський був кореспондентом та редактором багатьох одеських газет. Чотири роки очолював депутатську комісію Одеської міськради з питань культури. Дванадцять років вів культурологічні телепрограми “Кінець століття” – “Нове століття”, рубрику “Багатонаціональна Одеса” у журналі “Пасаж”. Євген Голубовський створив газету Всесвітнього клубу Одесити “Всесвітні Одеські новини”. Був членом Національної спілки журналістів України та головою Громадської ради Музею сучасного мистецтва Одеси. З 2000 займав посаду редактора літературно-художнього альманаху “Дерибасівська-Ришельєвська”. Його знають як редактора та упорядника багатьох книг з історії культури, літературного життя Одеси. Публікувався в журналах України, США, Ізраїлю.

В арсеналі його нагород – “Золоте перо Одеси”, “Громадське визнання”, щорічна муніципальна премія “Культурна столиця” у 2021 році та Почесна нагорода Одеського міського голови імені Григорія Маразлі І, ІІ та ІІІ ступенів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися