Геннадій Труханов про «Делфі»: у нас вийшло (відео)

Геннадій Труханов про «Делфі»: у нас вийшло (відео)

В Одесі евакуювали танкер "Делфі", який сів на мілину в акваторії одеського пляжу в листопаді минулого року. Хід робіт контролював особисто мер Одеси Геннадій Труханов.

В ніч з 9 на 10 вересня судно почали виводити через кам'яну гряду на глибину, щоб згодом відбуксирувати його в порт Чорноморська. Раніше затонуле судно намагалися підняти кілька разів: роботи займалися центральні та обласні відомства. Проте, жодна зі спроб не увінчалася успіхом. 27 липня, через більш ніж півроку, аварія була класифікована ГСЧС України як надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня. В Одесі був створений міський оперативний штаб, і розпочаті підготовчі роботи.

Сьогоднішня операція з евакуації Делфі однозначно увійде в історію Одеси як приклад професіоналізму та скоординованості дій. Роботи проводила компанія "Бруклін Київ", група компаній "Трансшип", за сприяння міських служб та рятувальників.

"Евакуація Делфі - це класичний приклад того, що відбувається, коли за справу беруться не політики, а фахівці. Я вдячний всім, хто брав участь в цьому процесі. Ми зробили дійсно велику справу для одеситів і жителів всієї країни, оскільки подальше перебування танкера на нашому пляжі могло обернутися сумними наслідками на національному рівні ", - заявив Геннадій Труханов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися