На Одещині понад 70% батьків обрали офлайн навчання для своїх дітей

В області планується перевірка стану шкільних укриттів

На наступному тижні, 15 серпня всі садочки і школи перевірять на наявність укриттів, а також на їх облаштування. Наприклад, чи забезпечене бомбосховище альтернативним живленням на випадок відключення електроенергії. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації. 

“Понад 70% батьків бажають для своїх дітей очний формат навчання. Наше завдання: максимально створити  безпечні і теплі умови для їх перебування в освітніх закладах”, - зазначив Олег Кіпер.

Крім того, наразі на фінальній стадії ремонти у школах та садочках. Більшість з них забезпечені власними укриттями. Інші будуть користуватися шкільними автобусами для під’їзду в сусідні освітні заклади або “переїдуть” тимчасово до будівель з укриттям. В деяких випадках буде передбачений комбінований формат навчання (очний та онлайн). Голова Одеської ОВА також зазначив, що окреме питання по дитячому харчуванню, адже економити на корисній їжі для дітей - не можна

“Головам районів доручено перевірити збалансованість харчування - фінансування на ці цілі є. Не може якісне харчування для дітей бути 20 грн/день - підняти фінансування потрібно щонайменше втричі. Краще зекономте на тих закупівлях, які нікому зараз не потрібні”, - повідомив очільник ОВА.

Також у відомстві наголосили, що батьки перед початком нового навчального року мають перевірити наявність щеплень у дітей відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, оскільки за статистичними даними у області кожна 2 дитина не вакцинована відповідно до віку. Лише колективний імунітет дозволить захистити  дітей, що по об'єктивним причинам не можуть вакцинуватись (наявність медичних протипоказів).

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2293


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися