Одещина перша в Україні сформувала коаліцію експертів, які розроблять план відновлення регіону

План буде містити конкретний набір проєктів, які треба відновлювати за кошти фонду відновлення

Одещина перша в Україні сформувала коаліцію донорів та експертів, які до кінця року розроблять план відновлення регіону. Також сформовано оновлену стратегію розвитку до 2027 року.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Роман Григоришин, заступник голови Одеської обласної військової адміністрації.

Одеська обласна військова адміністрація зібрала разом міжнародних донорів, які вклали грантові кошти у створення експертної групи. Ці групи наразі працюють в рамках тематичних форумів. Нещодавно відбувся один із таких заходів, присвячених відновленню логістики регіону.

Фінальний форум в листопаді, на ньому буде представлений конкретний документ плану відновлення, який потім будуть обговорювати з представниками громадськості та профільними експертами. Потім його буде розглядати обласна рада, та до кінця року будуть затверджені два стратегічні документи – актуалізована стратегія розвитку регіону до 2027 року та  план відновлення Одещини. План буде містити конкретний набір проєктів, які треба відновлювати за кошти фонду відновлення, і цей перелік має відповідати цій актуалізованій стратегії, – зазначив посадовець.

Він додав, що після прийняття цих документів Одещина зможе претендувати на реалізацію великих проєктів на кошти донорів. Документ буде містити стратегічні плани розвитку медицини, туризму, логістики, екології тощо. В ньому буде описана життєдіяльність регіону, також зазначено, що треба оновити і як це зробити найкращим чином з урахуванням помилок минулого.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що наступного року в Одеській області планують побудувати автомобільну дорогу з мостовим переходом через Дністровський лиман, яка замінить зруйнований росіянами міст.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися