Поліцейські затримали чоловіків, які організовували автомобільні підстави на дорогах Одеси

Досудове розслідування кримінального провадження розпочатого

Поліцейські викрили групу осіб, які імітували ДТП та вимагали у водіїв гроші за “вирішення питання”. “Жертву” втягували у аварію у такий спосіб, щоб виглядало ніби вона порушила правила дорожнього руху і пошкодила чужий транспортний засіб. Далі водієві пропонувалось “залагодити провину” сплатою грошей. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

В поліції розповіли, що правопорушники могли використовувати два автомобілі – чорний “Mercedes-Benz S500L” та сірий “Volkswagen Passat”. Чоловіки заздалегідь готували до підстави. Вони навмисно шкодили лакофарбове покриття частини кузова. Виглядала схема наступним чином: один автомобіль під час дорожнього руху прилаштовувався до “жертви” та намагався потрапити у “мертві зони” її дзеркал, щоб бути непомітним для водія, а другий, тим часом, рухаючись попереду або збоку – різко перебудовувався, провокуючи водія на здійснення раптового та різкого маневру. 

У такий спосіб штучно створювалась імітація ДТП. Надалі чоловіки, які попередньо узгодили “схему автомобільної підстави”, вказували “винному” водієві на пошкодження на автівці, до яких він насправді не мав відношення, погрожували створенням подальших проблем і пропонували “вирішити питання” на місці. 

Крім того, для маскування правопорушники підміняли на автівках реєстраційні номери, а для психологічного тиску на “жертву” – вдягалися у ділові костюми, створюючи презентабельний зовнішній образ, і представлялися працівниками  державних органів.

“Поліцейські звертаються з проханням до громадян, які могли стати жертвами подібних протиправних дій, а також можливих свідків таких подій, які впізнали вказані автомобілі або реєстраційні номери, що могли бути встановлені на зазначених транспортних засобах у момент “ДТП”, повідомити про це до чергової частини відділення поліції № 3 Одеського районного управління № 1 за номерами 048 779 42 52 та 093 216 70 25 або на спецлінію “102”, - зазначив начальник сектору дізнання територіального підрозділу поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися