На Одещині чоловік та юнак отримали обвинувальні вироки суду за шахрайство

Суд визнав обох обвинувачених винними

На Одещині поліцейські викрили двох грабіжників. Зловживаючи довірою, 50-річний житель міста Татарбунари привласнив заощадження знайомого, а 17-річний житель міста Ізмаїл – знайомої. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За інформацією поліції, 50-річний житель Татарбунари обікрав свого товариша на 200 доларів США. Правопорушник дізнався від 62-річного співмістянина, що йому необхідно обміняти 200 доларів на гривні, і запропонував обмін за вигідним курсом. Скориставшись довірою знайомого, зловмисник витратив їх на власні потреби.

Неповнолітній юнак ошукав знайому з ринку. 50-річна жінка передала хлопцеві майже 17 тисяч гривень за проданий нею товар і попросила віддати кошти своєму сусіду – власнику продукції. Юнак неодноразово робив таку послугу пані. Цього ж разу спокусився грошима і вирішив витратити їх на свої забаганки, але не встиг. Поліцейські оперативно розшукали правопорушника і повернули всі кошти жінц

“Вивчивши матеріали справи, скеровані правоохоронцями, суд визнав обох обвинувачених винними і засудив старшого за віком підсудного до обмеження волі строком на один рік з випробувальним терміном один рік, а молодшого – до позбавлення волі строком на чотири роки та шість місяців з випробувальним терміном два роки. Тепер засуджені впродовж випробувального терміну зобов’язані періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження. Порушення Закону ще раз впродовж іспитового терміну може обернутися для них реальним ув’язненням”, - йдеться в повідомленні поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися