Мерія надасть муніципальну допомогу тим, хто постраждав внаслідок обстрілу Одеси

Наразі відомо, що в місті пошкоджені понад 200 будинків

Унаслідок масованого удару по Одесі у ніч на 14 серпня пошкоджень зазнали 203 будинків, станом на 11.00. Про це повідомляє Одеська міськрада. 

“Станом на 11:00 зафіксовано пошкодження 203 будинків. Також зафіксовано пошкодження зали гімнастики дитячо-юнацької спортивної школи № 10”, – йдеться у повідомленні.

Обстеження будинків триває досі. На місці працюють оперативні штаби, проводяться обстеження постраждалих квартир та ліквідація наслідків.  Крім того, під час обстежень встановлено пошкодження Мистецької школи №2 ім. О.К. Глазунова. Будівля отримала пошкодження фасаду та внутрішніх приміщень. Крім того, міський голова Одеси запевнив, що люди, які постраждали внаслідок обстрілу, отримують фінансову підтримку від мерії. 

“Найближчим часом, це тиждень - два, ми можемо надати муніципальну допомогу з міського бюджету. У нас вже є досвід, на жаль він є. На щастя, станом на зараз, загиблих немає, а люди, які звернулися по допомогу більшість відмовилась від госпіталізації”, - сказав мер міста Геннадій Труханов. 


Нагадаємо, що під час нічної атаки по Одесі постраждало 7 закладів освіти: 6 у Приморському районі і 1 у Хаджибейському. У дитячих садках, школах і центрах розвитку пошкоджено вікна та двері.Роботи з ліквідації наслідків вже проводяться. Про це повідомили в Одеській міськраді.  Директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич розповіла, що зокрема постраждало колишнє Дівоче училище, побудоване в кінці 19 сторіччя.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вночі 14 серпня російські окупанти черговий раз обстріляли Одещину. Як повідомили в Одеській ОВА ворог атакував Одесу трьома хвилями: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, і вісьмома ракетами типу “Калібр”, уточнив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися