Аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту знову перенести

Стартова ціна лоту – 92,4 млн грн

Шостий аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського порту знову зірвався. Причина залишається незмінною - відсутність учасників. Як зазначили на сторінці підприємства у Фейсбук п’ята спроба приватизувати порт мала відбутися 7 серпня, але через відсутність бажаючих, її перенесли на 15 серпня. Втім, 14 серпня з’явилося оголошення про чергове перенесення аукціону, цього разу — на 23 серпня. Стартова ціна лоту – 92,4 млн грн (без ПДВ).

Нагадаємо, що першого разу ФДМ виставляв на приватизацію Білгород-Дністровський порт на початку березня, але аукціон визнали таким, що не відбувся. Після цього стартову ціну порту знизили вдвічі — з 187,6 млн грн до 93,8 млн грн.

На другому аукціоні компанія "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачова запропонувала за порт 220 млн грн, але так і не перерахувала гроші. Фонд визнав аукціон з продажу порту таким, що не відбувся.

Третя спроба, призначена на 6 червня, не відбулася через відсутність учасників. Також аукціон не відбувся і наступної дати – 14 червня.

Зазначимо, що у лот входить цілісний майновий комплекс Білгород-Дністровського порту, зокрема:

- будівля та споруди морського торговельного порту в Білгород-Дністровському,

- порто-пункт "Бугаз" в Затоці,

- база відпочинку "Прибой" в Затоці,

- 9 суден,

- 4 тепловози,

- 18 портальних кранів,

- 47 транспортних засобів.

Нагадаємо, що з початку поточного маркетингового року Україна експортувала 2,16 млн тонн зернових. Для порівняння, за аналогічний період минулого року вдалося експортувати лише 1,61 млн тонн збіжжя. Про це повідомляє Elevatorist. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися