В Одесі майже 70% переселенців не хочуть евакуюватися за кордон

Опитування провели студенти-соціологи

Бакалаври та магістри факультету міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ ім. І.І.Мечникова провели власне дослідження в рамках виробничої практики. Молодь опитала 1581 людей щодо їх планів. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тамара Мосійчук, доцент кафедри суспільних комунікацій та регіональних студій факультету міжнародних відносин, політології та соціології ОНУ. Мосійчук підкреслила, що це не репрезентативне опитування. Проте, на думку науковиці, дослідження відповідає тенденціям та потребам внутрішньо переміщених осіб.

“67,7% опитаних фондом “Пліч-о-пліч” та одеським національним університетом переселенці не хочуть евакуюватися за кордон.10% не володіють інформацією про можливість евакуюватися. 14,1% хочуть евакуюватися, але мають сумніви щодо цього”, – розповіла Мосейчук.

Статистика опитування наступна: 95% – жінки, з них 40,6% віком 30-39 років. Майже 52% зараз не працюють. 18% зараз у пошуку роботи. У 35% на утриманні є одна дитина. Як додав Олег Михайлик, голова правління благодійного фонду “Пліч-о-пліч”, більшість опитаних, 70,4%, планує повернутися додому після завершення активних бойових дій.

Головна складність для переважної більшості ВПО, 71,2%, це відсутність безплатного чи дешевого житла. 62,7% складністю зазначили психологічні проблеми. Майже 70% найбільшою допомогою, яку вони потребують, назвали харчові продукти. 60,3% також отримували фінансову допомогу від благодійних фондів та організацій, розповіла Тамара Мосейчук. Майже 63% опитаних найбільше довіряють саме благодійним організаціям. Більш ніж половина, 52,3%, вважають необхідним створення єдиного центру для ВПО.

“Рівень допомоги від місцевої та центральної ради не влаштовує майже 54% опитаних респондентів. Понад 90% людей зазначили, що найбільшу допомогу ВПО надали благодійні організації”, – додала науковиця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися