В Одесі сталася серія крадіжок серед білого дня: правопорушників вже затримали

Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років

Поліцейські викрили п’ятьох місцевих жителів у крадіжках. Чоловіки різного віку привласнили банківські картки, гроші, велосипеди та інші особисті речі, за що можуть провести за ґратами щонайменше п’ять років. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

Так, у відомстві зазначили, що 31-річний чоловік викрав велосипед. Власниця транспортного засобу пішла до магазину та залишила велосипед поряд з будівлею. Тоді ж правопорушник його і викрав. Інцидент трапився у Київському районі міста. Як стало відомо, вартість велосипеду - 8 тисяч гривень.  Того ж дня правоохоронці встановили, що до зникнення двоколісника причетний чоловік, який має судимість за аналогічне правопорушення, розшукали його і вилучили у нього чуже майно. Інша кражіжка велосипеда сталася на Фонтанській дорозі. 25 років викрав велосипед одесита з паркувального майданчика. Плануючи продати двоколісник вартістю три з половиною тисячі гривень, молодик сховав його у приятеля. Але за кілька днів поліцейські викрили зловмисника, розшукали викрадене ним майно і повернули власнику.

Наступний, 34-річний правопорушник, біля магазину на вулиці Преображенській побачив, як відвідувач поклав свій рюкзак біля входу у торговельний заклад, а сам пройшов всередину. Зловмисник схопив наплічник і втік з місця події. Потерпілий звернувся до поліції, зазначивши, що в рюкзаку знаходились срібний хрестик, безпровідні навушники та гроші, і оцінив завданий йому матеріальний збиток у чотири тисячі гривень. Поліцейські викрили правопорушника і з’ясували, що кошти він витратив, а речей позбувся.

Ще двоє чоловіків 51 та 52 років знайшли на вулицях міста банківські картки і замість того, щоб віднести їх до банку або у правоохоронні органи, аби встановити власників, попрямували до магазинів. Правоохоронці встановили, що зловмисники витратили чужі гроші на алкоголь, тютюн та продукти, завдавши потерпілим жінкам загального збитку розміром три тисячі гривень.

“За наявності достатньої кількості зібраних доказів, поліцейські під процесуальним керівництвом Київської та Приморської окружних прокуратур міста Одеси повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у привласненні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів, а також у крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 1 ст. 357 та ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років”, - йдеться в повідомленні поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися