В Одесі волонтери засудили ремонтні роботи в Київському районному суді: подробиці

Благодійники закликають витратити кошти на потреби військових


Нещодавно стало відомо, що міське управління капбудівництва оголосило тендер на проведення ремонтних робіт за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б. Інформація з’явилась на майданчику держзакупівель Prozorro. Як виявилось, за цією адресою знаходиться Київський районний суд Одеса, на ремонт якого відомство виділить понад 100 мільйонів гривень. Подібна новина обурила одеських волонтерів, які запевняють, що наразі проведення зазначених робіт недоречне. Зокрема, Катерина Ножевникова, директор благодійного фонду “Корпорація монстрів” на своїй сторінці в Фейсбук написала пост, де висловила свою думку щодо ситуації, яка склалася. 

“Поки ми збирали на турнікети виявилось, що строки подання заявок на тендер по ремонту будівлі суда на вул варненська в нашому чудовому місті Одеса на 110 млн грн не був скасований, строки закінчилися і тепер буде визначений переможець і ремонту бути. 110 млн на ремонт будівлі, яку ремонтували.. 4 роки тому. Барабанний дріб звучить з бомбосховищ.. напевно там в суді за 4 роки як в анекдоті “попільнички всі заповнилися” і треба нові”, - розповіла Катерина.

Крім того, вона зазначила, що три тижні тому начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов оголосив збір на 125 млн на морські дрони. Катерина підкреслила, що саме за таку суму планують ремонтувати суд в Одесі.

“Офіційно заявляю, що якщо тендер на ремонт цього бісового суда не буде скасовано, я вийду на одиночний пікет на Думську і буду стояти там кожного дня з плакатом. І виходити буду туди кожного дня, навіть якщо мене будуть забирати по вечорах в кутузку. Бо виходити на пікети масово неначасі і не можна. А красти все, що вам дають по суті іноземні держави, які нас підтримують (поки що) я так розумію можна.. Зупиніть це, поки ще не вибухнуло.. бо суспільство вже на межі”, - закликала волонтерка.

Нагадаємо також, що перед повномасштабним вторгненням будівлю й територію суду вже реконструювали за 34,5 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися