Жителів Придунав’я закликали не знімати удари по одеських портах

Росіяни використовують відео ударів для коригування своїх нових атак

Ворог продовжує обстрілювати портову інфраструктуру та зерносховища Одеської області. Вночі 16 серпня окупанти завдали удару дронами-камікадзе по одному з портів на річці Дунай, що біля кордону з Румунією.

Про це повідомляє Посольство України в Румунії.

Країна-агресор нехтує міжнародним гуманітарним правом, намагається підірвати не тільки безпеку України, а й світову продовольчу безпеку, шляхом обстрілів портів та зерносховищ. Це ставить під загрозу постачанням української сільськогосподарської продукції, що може спричинити голод у світі.

Останнім часом в інтернеті поширюються відеозаписи щодо влучання дронів в портову інфраструктуру та роботи систем протиповітряної оборони України. Важливо пам'ятати, що такі відео несуть не лише загрозу функціонуванню портів, а й створюють реальну небезпеку для цивільного населення. Російський агресор використовує ці дані для коригування своїх атак та підвищення їх ефективності.

Звертаємося до всіх з проханням не знімати та не поширювати такі відео у соціальних мережах та в мас-медіа, не підвищувати загрозу для життя людей, які працюють та проживають у містах Придунав’я, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися