Труханов: «В Одесі відкрилася перша частина бульвару Жванецького»

Труханов: «В Одесі відкрилася перша частина бульвару Жванецького»

В Одесі відкрилася перша частина бульвару Жванецького, який реконструювали від Художнього музею до Торгової вулиці.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

За його словами, дана частина схилу складається з насипних ґрунтів, на яких ніколи не проводилися комплексні укріплювальні роботи, а через відсутність зливової каналізації дощові води постійно розмивали схил.

Проведені роботи дозволять запобігти сповзанню впорядкованого бульвару і зберегти його в оновленому вигляді довгі роки.

"Бульвар Жванецького - це логічне продовження приведення в належний вигляд" морського фасаду "Одеси, один з епізодів системної роботи по відновленню історичних місць міста, яку ми постійно проводимо. На бульварі Жванецького зробили сучасне економне освітлення, провели озеленення, поставили зручні лавки ", - сказав Труханов.

Крім того, на бульварі з'явилися вуличні меблі і дитячий майданчик.

"Вже є пропозиція від творчої співдружності міста побудувати там сучасну галерею мистецтв міжнародного рівня. Це сміливий план, але ми втілювали і не такі - головне, щоб це було на благо одеситів ", - додав Труханів.

Надалі планується виконати роботи по влаштуванню фонтану в кінці Торгової вулиці і завершити благоустрій бульвару до Гоголя.

У мерії вважають, що після завершення робіт бульвар Жванецького стане впорядкованої пішохідною зоною, де буде позначена велосипедна доріжка, яка стане частиною велосипедного маршруту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися