Повоєнне відновлення Одеського району: розробка стратегій розвитку регіону

Презентація стратегії розвитку Одеського району запланована на 2 жовтня

Наразі для Одеської області, як і для всієї України найважливіше це перемога у цій війні. Проте вже зараз розпочато роботу над стратегією повоєнного відновлення, яка має на меті поновити потенціал та розвиток регіону.

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

Одеський район займає важливу частину Стратегії відновлення та розвитку Одеської області: як з точки зору просторового виміру, так і з точки зору економічного потенціалу. Подальша робота із розробки Стратегії відновлення та розвитку району, відбуватиметься з урахуванням думки громадськості, бізнесу, навчальних закладів, органів місцевого самоврядування та зацікавлених осіб" - зазначила начальник Управління з питань соціально-економічного розвитку територій Одеської РВА Майя Душак.

План на майбутнє

Роботу над стратегією відновлення розпочали з планування та аналізу. Вже зараз експерти громадської організації "Агенції відновлення та розвитку" активно працюють над створенням стратегічних документів. Стратегія включатиме дві ключові частини: програмну та аналітичну.

Ретельний аналіз

За словами експертів, аналітична частина стратегії буде включати докладний аналіз різних аспектів. Економічний, географічний та природноресурсний потенціал регіону вивчають з метою максимально ефективної реалізації. Досліджується людський капітал, наявна інфраструктура, а також враховуються вплив військових дій на різні населені пункти.

Очікувані результати

Презентація аналітичного документа запланована на 2 жовтня, коли громадськості будуть представлені результати детального аналізу. На завершення цього процесу, 18 грудня планується представити фінальну стратегію повоєнного відновлення, яка буде служити орієнтиром для розвитку регіону до 2027 року.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися